ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ЗВІТ ВИКЛАДАЧА
Кафедри конституційного права України
НАЦІОНАЛЬНОГО ЮРИДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
імені ЯРОСЛАВА МУДРОГО
ЗА 2022 РІК

1 Павшук Катерина Олександрiвна
2 Посада, науковий ступінь, вчене звання

2.1 Посада

доцентка

2.2 Науковий ступінь

кандидат юридичних наук

2.3 Вчене звання

доцентка

3 Тема науково-дослідницької роботи

Виборчий та референдний процес в Україні

4 Обсяг виконаної науково-дослідницької роботи (друк. арк.)

1.5

5 Наукова новизна отриманих результатів

Незважаючи на результати проведених досліджень, що вказують на існування суттєвого впливу політичної реклами в соціальних мережах, в українському виборчому законодавстві поки що відсутні норми, які б дозволяли поширення реклами на міжнародних платформах з метою агітації, а також відсутнє законодавче закріплення правил поведінки посадовців під час виборчих кампаній, спрямованих на попередження та реагування на факти порушення виборчого законодавства кандидатами в соціальних мережах. Крім того, не було розроблено положень, котрі окреслювали б принципи внутрішньої політики медійної діяльності органів влади щодо розміщення публікацій, реагування на інформацію з контенту та притягнення до відповідповідальності осіб за його зміст. Це призводить до негативних наслідків у масштабах країни і дає підстави зробити висновок, що навіть оновлене виборче законодавство не зреагувало на сучасні потреби. Тому зміни до закону з максимальним обмеженням зловживань мають стати принципово важливим кроком, а справедливі та пропорційні санкції за порушення законодавства, особливо у частині фінансування агітаційної діяльності, стримуючим фактором. Так само слід відмітити, що в результаті введення воєнного стану на території України, закріплені демократичні процедури тимчасово обмежені в реалізації, а тому робота над удосконаленням виборчих процедур та веденням передвиборної агітації теж призупинена. Основними заходами, які реалізовані державними органами в цей період часу, є заборона політичних партій проросійського спрямування та їх подальшої діяльності, а також жорстктй контроль за виконанням приписів мовного законодавства у публічних сферах.

6 Форми впровадження виконаних НДР (розділи монографії, підручника, навчального посібника, наукові статті, тези наукових доповідей та повідомлень та ін.)
Наукові статті:
Тези наукових доповідей та повідомлень:

Notice: Undefined index: in /home/nauka/web/nauka.nlu.edu.ua/public_html/nauka/app/modules/report/tpl/report/f10.php on line 50

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/nauka/web/nauka.nlu.edu.ua/public_html/nauka/app/modules/report/tpl/report/f10.php on line 50
:
7 Участь у розробці законопроектів та проектів інших нормативних актів

немає

8 Рецензування (підготовка експертних висновків)проектів законів та інших нормативно-правових актів
9 Підготовка наукових висновків на запити Конституційного Суду України
10 Підготовка наукових висновків на запити Верховного Суду
11 Підготовка наукових висновків (Офіс Президента України, СБУ, Прокуратура)
12 Робота консультантом комітетів/депутатів Верховної Ради України

немає

13 Робота консультантом інших вищих та державних органів влади у науково-консультативних радах при Верховному Суді та Конституційному Суді України

немає

14 Прочитані лекції практичним працівникам

немає

15 Підготовка відповідей (висновків) на запити органів державної влади та місцевого самоврядування, організацій та громадян. (кому, стосовно чого)
16 Участь у конференціях, семінарах (вказати повну назву конференції, дату та місце проведення)
17 Вказати членом редакційної колегії якого видання Ви є
18 Наявність авторських свідоцтв та патентів

немає

19 Вказати членом якої спеціалізованої вчених ради ви є

немає

20 Опонент, реценезент (підготовка відгуків на автореферати ) яких дисертаційних захистів були

20.1 Доктор наук

немає

20.2 Кандидат наук

немає

20.3 Доктор філософії

немає

21 Чи були у звітному році лауреатом/стипендіатом (вказати повну назву стипендії/премії)

ні

22 Співробітництво з закордонними організаціями

немає

23 Участь у наукових заходах спільних з облдержадміністрацією

немає

24 Участь у наукових дослідженнях на госпрозрахунковій основі

немає

25 Відзнаки чи нагороди отримані у звітному році

немає

26 Участь у грантових проектах, сертифікатних програмах, стипендіальних програмах (назва проекту, гранту, стипендії/ виконавці (ПІБ, посада)/ замовник/бюджет)

27 Інша інформація, яка заслуговує на увагу

Здійснювалось керівництво науково-дослідною роботою студентки 22 групи 2 курсу факультету прокуратури - Передерій А.С. (опубліковано тези доповіді і наукова стаття). Студенткою 3 групи 2 курсу факультету адвокатури Полосенко Д. опубліковано тези за результатами конференції «Юридична осінь», яка відбулась 17 листопада 2022р. в НЮУ ім. Ярослава Мудрого. Проходила всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації (21 липня - 25 серпня 2022 р.) "Інновації в забезпеченні якості викладання навчальних дисциплінадміністративно-правового блоку та здійснення галузевих фахових наукових досліджень у ЗВО в умовах воєнного стану" (6 кредитів ЄКТС), а також тренінг Міжнародної фундації виборчих систем "Роль викладача у супроводі студентських проєктів громадянської дії" 3 листопада 2022р. (обсяг 8 годин).

Звіт затверджений на засіданні кафедри

Протокол № від