ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ЗВІТ ВИКЛАДАЧА
Кафедри кримінального права
НАЦІОНАЛЬНОГО ЮРИДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
імені ЯРОСЛАВА МУДРОГО
ЗА 2022 РІК

1 Новікова Катерина Андріївна
2 Посада, науковий ступінь, вчене звання

2.1 Посада

Асистент кафедри кримінального права

2.2 Науковий ступінь

Кандидат юридичних наук

2.3 Вчене звання

3 Тема науково-дослідницької роботи

Захист інформаційної безпеки засобами кримінального права

4 Обсяг виконаної науково-дослідницької роботи (друк. арк.)

3.9

5 Наукова новизна отриманих результатів

- визначено, що захист інформаційної безпеки засобами кримінального права пов’язаний у тому числі з обмеженням конституційного права на свободу слова; в Україні, на відміну від інших держав, підхід щодо такого обмеження можливо охарактеризувати як дуже поміркований і виважений; разом із тим система таких обмежень є досить розгалуженою по всьому Кримінальному кодексу України; - вивчене правове регулювання інформаційної безпеки в Україні та досліджені закони про внесення змін до Кримінального кодексу України з моменту початку агресивної фази війни, окремі положення досліджувались в порівнянні із законодавством Польщі та Литви, зроблені висновки по вдосконаленню ситуації по захисту інформаційної безпеки, запропоновані зміни у окремі статті КК України; - акцентована необхідність комплексного підходи при дослідженні інформаційної безпеки та проблем, які виникають у зв’язку із посяганням на неї, із залученням фахівців суміжних спеціальностей в праві, так і фахівців неюридичного профілю, зокрема, психологів та медиків.

6 Форми впровадження виконаних НДР (розділи монографії, підручника, навчального посібника, наукові статті, тези наукових доповідей та повідомлень та ін.)
Монографії:
Наукові статті:
Наукові статті у фаховому виданні:
Тези наукових доповідей та повідомлень:
Інше:
7 Участь у розробці законопроектів та проектів інших нормативних актів

8 Рецензування (підготовка експертних висновків)проектів законів та інших нормативно-правових актів
9 Підготовка наукових висновків на запити Конституційного Суду України
10 Підготовка наукових висновків на запити Верховного Суду
11 Підготовка наукових висновків (Офіс Президента України, СБУ, Прокуратура)
12 Робота консультантом комітетів/депутатів Верховної Ради України

13 Робота консультантом інших вищих та державних органів влади у науково-консультативних радах при Верховному Суді та Конституційному Суді України

14 Прочитані лекції практичним працівникам

15 Підготовка відповідей (висновків) на запити органів державної влади та місцевого самоврядування, організацій та громадян. (кому, стосовно чого)
16 Участь у конференціях, семінарах (вказати повну назву конференції, дату та місце проведення)
17 Вказати членом редакційної колегії якого видання Ви є
18 Наявність авторських свідоцтв та патентів

19 Вказати членом якої спеціалізованої вчених ради ви є

20 Опонент, реценезент (підготовка відгуків на автореферати ) яких дисертаційних захистів були

20.1 Доктор наук

20.2 Кандидат наук

20.3 Доктор філософії

Офіційний опонент по дисертації Семенюк Ірини Миколаївни «Звільнення від покарання за законодавством України та держав Європейського Союзу: порівняльна характеристика» Рецензент по дисертації Бабича Артура Олеговича «Необережне співзаподіяння при вчиненні кримінального правопорушення»

21 Чи були у звітному році лауреатом/стипендіатом (вказати повну назву стипендії/премії)

22 Співробітництво з закордонними організаціями

1) Fundacja Liderzy Przemian, Al. Jerozolimskie 133 lok. 56, 02-304 Warszawa. Назва Проєкту – «Грант на поверення» (втілення досвіду, отриманого під час річного наукового стажування за програмою Lane Kirkland). Строки виконання – грудень 2021- червень 2022 р. Тема науково-педагогічного проєкту: «Психологія та кримінальне право». 2) Fundacja imienia Krzysztofa Skubiszewskiego, ul. Karowa 18a lok. 21, 00-324 Warszawa. Отримала від цього фонду грантову підтримку в рамках проекту "Допомога для збереження наукового потенціалу України". Тема наукового проєкту: «Захист інформаційної безпеки засобами кримінального права в умовах війни». 3) Vilniaus universitetas, juridinio asmens kodas 211950819, Universiteto g.3. З 01.04.2022 по 31.12.2022 працюю на 0,5 ставки асистентом юридичного факультету, викладаючи авторську дисципліну "Психологія та кримінальне право".

23 Участь у наукових заходах спільних з облдержадміністрацією

24 Участь у наукових дослідженнях на госпрозрахунковій основі

25 Відзнаки чи нагороди отримані у звітному році

26 Участь у грантових проектах, сертифікатних програмах, стипендіальних програмах (назва проекту, гранту, стипендії/ виконавці (ПІБ, посада)/ замовник/бюджет)

27 Інша інформація, яка заслуговує на увагу

Підвищення кваліфікації: 1. Всеукраїнська школа «Міжнародне гуманітарне право» (10 годин, з “18” травня 2022 року по “08” червня 2022 року ) 2. "Навчання технік зцілення батьків, осіб, що їх замінюють, та спеціалістів, що працюють з дітьми" (24 години, листопад 2022 року). Підготовка студентів для участі в науковому гуртку під керівництвом професора, доктора юридичних наук, академіка НАПрН України В.І.Борисова, проведення для студентів міні-мастер-класу "Як готувати тези, статті, наукові доповіді", презентація для них наукового життя в світі та наукових гуртків в Університеті, підготовка зі студентами тез для публікації. Тренер команди, яка зайняла 11 місце в рейтингу серед 82 команд, які змагалися в Всеукраїнському антикорупційному муткорті, що організовувала НАЗК та НАБУ (м. Київ)

Звіт затверджений на засіданні кафедри

Протокол № від