ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ЗВІТ ВИКЛАДАЧА
Кафедри кримінального права
НАЦІОНАЛЬНОГО ЮРИДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
імені ЯРОСЛАВА МУДРОГО
ЗА 2022 РІК

1 Баулін Юрій Васильович
2 Посада, науковий ступінь, вчене звання

2.1 Посада

професор

2.2 Науковий ступінь

доктор юридичних наук

2.3 Вчене звання

професор

3 Тема науково-дослідницької роботи

Основні положення проєкту нового КК України

4 Обсяг виконаної науково-дослідницької роботи (друк. арк.)

2.13

5 Наукова новизна отриманих результатів

Наукова новизна результатів, отриманих при виконанні наукової роботи 2022 році, полягає у тому, що у виступах на наукових заходах та публікаціях знайшло цілісне, концептуальне обгрунтування основних положень проєкту нового КК України, варіант якого підготовлений робочою групою з питань розвитку кримінального права Комісії з питань правової реформи при Президентові України. Особлива увага приділена реалізації у проєкті КК принципу верховенства права, а також висвітлені наукові підвалини проєкту КК, змісту та побудові його Загальної і Особливої частин. Вперше піддані аналізу положення проєкту КК, які є відповіддю на кримінально-правові виклики російсько-Української війни, в тому числі питання убезпечення прав і свобод громадян у сфері протидії кримінальним правопорушенням в умовах війни.

6 Форми впровадження виконаних НДР (розділи монографії, підручника, навчального посібника, наукові статті, тези наукових доповідей та повідомлень та ін.)
Монографії:
Тези наукових доповідей та повідомлень:
7 Участь у розробці законопроектів та проектів інших нормативних актів

голова робочої групи з розвитку кримінального права Комісії з питань правової реформи при Президентові України - розробка проєкту нового КК України

8 Рецензування (підготовка експертних висновків)проектів законів та інших нормативно-правових актів
9 Підготовка наукових висновків на запити Конституційного Суду України
10 Підготовка наукових висновків на запити Верховного Суду
11 Підготовка наукових висновків (Офіс Президента України, СБУ, Прокуратура)
12 Робота консультантом комітетів/депутатів Верховної Ради України

не працював

13 Робота консультантом інших вищих та державних органів влади у науково-консультативних радах при Верховному Суді та Конституційному Суді України

1. Член науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України 2. Експерт робочої групи Національної ради з відновлення України "Антикорупційна політика"

14 Прочитані лекції практичним працівникам

1. Вебінар-семінар для суддів та помічників суддів місцевих та апеляційних судів на тему «Проєкт нового Кримінального кодексу України: основні новели». (Львівське та Одеське регіональні відділення Національної шкоди суддів України, 04 серпня 2022 р., дистанційно); 2. Вебінар-семінар для адвокатів у Вищій школі адвокатури на тему «Проєкт нового Кримінального кодексу України: основні положення» (30 листопада 2022 р., дистанційно).

15 Підготовка відповідей (висновків) на запити органів державної влади та місцевого самоврядування, організацій та громадян. (кому, стосовно чого)
16 Участь у конференціях, семінарах (вказати повну назву конференції, дату та місце проведення)
17 Вказати членом редакційної колегії якого видання Ви є
18 Наявність авторських свідоцтв та патентів

немає

19 Вказати членом якої спеціалізованої вчених ради ви є

Дав згоду на участь у роботі спеціалізованої вченої ради по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора наук Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

20 Опонент, реценезент (підготовка відгуків на автореферати ) яких дисертаційних захистів були

20.1 Доктор наук

не готував

20.2 Кандидат наук

не готував

20.3 Доктор філософії

не готував

21 Чи були у звітному році лауреатом/стипендіатом (вказати повну назву стипендії/премії)

не був

22 Співробітництво з закордонними організаціями

- керівник міжнародного проєкту Консультативної місії Європейського Союзу в Україні «Проєкт нового Кримінального кодексу України» (2021-2024 рр.); - співробітництво із координатором проєктів ОБСЄ в Україні (експерт кординатора проєктів ОБСЄ в Україні); - співробітництво із норвезькими радниками з верховенства права в Україні (NORLAU Проєкт пробації)

23 Участь у наукових заходах спільних з облдержадміністрацією

не брав участь

24 Участь у наукових дослідженнях на госпрозрахунковій основі

не брав участь

25 Відзнаки чи нагороди отримані у звітному році

Подяка командира військової частини А-0336 за виявлений патріотизм та волонтерську допомогу; Подяка керівництва Харківського прикордонного загону та особового складу за активну волонтерську діяльність по забезпеченню прикордонної служби під час російсько-Української війни; Подяка керівництва спеціального підрозділу "KRAKEN" за допомогу підрозділу та вагомий внесок у спільну перемогу

26 Участь у грантових проектах, сертифікатних програмах, стипендіальних програмах (назва проекту, гранту, стипендії/ виконавці (ПІБ, посада)/ замовник/бюджет)

27 Інша інформація, яка заслуговує на увагу

Звіт затверджений на засіданні кафедри

Протокол № від