ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ЗВІТ ВИКЛАДАЧА
Кафедри фінансового права
НАЦІОНАЛЬНОГО ЮРИДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
імені ЯРОСЛАВА МУДРОГО
ЗА 2023 РІК

1 Маринів Наталія Анатоліївна
2 Посада, науковий ступінь, вчене звання

2.1 Посада

доцентка

2.2 Науковий ступінь

кандидатка юридичних наук

2.3 Вчене звання

доцентка

3 Тема науково-дослідницької роботи

Вдосконалення податкового контролю для підвищення ефективності адміністрування податків і зборів Тема річної роботи " Особливості правового регулювання податкового контролю в умовах воєнного стану" - 0,9 друк.арк.

4 Обсяг виконаної науково-дослідницької роботи (друк. арк.)

3.51

5 Наукова новизна отриманих результатів

Проаналізовано основні законодавчі зміни, що були внесені до податкового законодавства у період дії особливих умов, зокрема, і щодо здійснення податкового контролю, а також наукові дослідження щодо означених питань. Окрему увагу приділено змінам, що були запроваджені при здійсненні такого способу податкового контролю, як податкові перевірки та введення мораторію на окремі їх види, а також проблемним питанням, що виникають при їх практичному застосуванні. Проаналізовано також судову практику, що склалася з проблемних питань застосування законодавства щодо встановлення мораторію на проведення окремих видів перевірок на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19), а також - щодо визнання неможливості виконання платником податків податкових обовязків. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що своєчасне законодавче врегулювання відповідних суспільних відносин у сфері оподаткування є важливим для всіх їх учасників та є запорукою належного виконання ними своїх обов'язків. Крім цього, були розглянуті питання змісту обов’язку продавця товарів / послуг зі складення, реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних та надання покупцю податкової накладної, що актуалізується при сплаті податку на додану вартість. Визначаючи зміст означеного обов’язку платника податку зроблено висновок, що платник податку не може нести відповідальність за дії, обов’язку з реалізації (здійснення, проведення) яких законодавством на нього не покладено. Окрім того, для захисту прав платника податку на додану вартість – отримувача товарів/послуг законодавець передбачив можливість подання заяви із скаргою на платника податку – продавця товарів/послуг у разі допущення останнім помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п. 201.1 ст. 201 ПК України, та/або порушення продавцем граничних термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних .

6 Форми впровадження виконаних НДР (розділи монографії, підручника, навчального посібника, наукові статті, тези наукових доповідей та повідомлень та ін.)
Підручники:
Наукові статті у фаховому виданні:
Тези наукових доповідей та повідомлень:
7 Участь у розробці законопроектів та проектів інших нормативних актів

не приймала

8 Рецензування (підготовка експертних висновків)проектів законів та інших нормативно-правових актів
9 Підготовка наукових висновків на запити Конституційного Суду України
10 Підготовка наукових висновків на запити Верховного Суду
11 Підготовка наукових висновків (Офіс Президента України, СБУ, Прокуратура)
12 Робота консультантом комітетів/депутатів Верховної Ради України

не є консультантом

13 Робота консультантом інших вищих та державних органів влади у науково-консультативних радах при Верховному Суді та Конституційному Суді України

не є консультантом

14 Прочитані лекції практичним працівникам

не читала

15 Підготовка відповідей (висновків) на запити органів державної влади та місцевого самоврядування, організацій та громадян. (кому, стосовно чого)
16 Участь у конференціях, семінарах (вказати повну назву конференції, дату та місце проведення)
17 Вказати членом редакційної колегії якого видання Ви є
18 Наявність авторських свідоцтв та патентів

не маю

19 Вказати членом якої спеціалізованої вчених ради ви є

не є

20 Опонент, реценезент (підготовка відгуків на автореферати ) яких дисертаційних захистів були

20.1 Доктор наук

-

20.2 Кандидат наук

-

20.3 Доктор філософії

-

21 Чи були у звітному році лауреатом/стипендіатом (вказати повну назву стипендії/премії)

не була

22 Співробітництво з закордонними організаціями

не здійснювала

23 Участь у наукових заходах спільних з облдержадміністрацією

не приймала

24 Участь у наукових дослідженнях на госпрозрахунковій основі

не приймала

25 Відзнаки чи нагороди отримані у звітному році

1.Грамота Харківської обласної ради - за вагомий внесок у розвиток української освіти й науки, сумлінну багаторічну працю та з нагоди Європейського дня юристів 2.Грамота Міністерства освіти і науки України - за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність

26 Участь у грантових проектах, сертифікатних програмах, стипендіальних програмах (назва проекту, гранту, стипендії/ виконавці (ПІБ, посада)/ замовник/бюджет)

не приймала

27 Інша інформація, яка заслуговує на увагу

1. У строк з 01.05.2023 року по 31.07.2023 року підвищувала професійні компетентності за програмою "Інтерактивні та мультимедійні технології в освітньому процесі. сучасні методики викладання"; усього кредитів ЄКТС - 6,00; Сертифікат № 100122 від 01.08.2023, виданий Науково-освітнім Центром професійного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 2. Протягом 2023 року підвищувала кваліфікацію як адвокат; усього балів -15; Сертифікат ВШ № 112923 від 26.10.2023 року, виданий Вищою школою адвокатури (Higher school of advocacy).

Звіт затверджений на засіданні кафедри

Протокол № 4 від 15.11.2023