Міжнародна науково-практична конференція «Проблематика документального оформлення, визначення шкоди та відшкодування збитків, завданих Україні та її громадянам внаслідок збройної агресії Російської Федерації»

22 червня 2022 р. на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбулась  Міжнародна науково-практична конференція «Проблематика документального оформлення, визначення шкоди та відшкодування збитків, завданих Україні та її громадянам внаслідок збройної агресії Російської Федерації» за участю представників Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені Заслуженого проф. М.С. Бокаріуса», Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Тренінгового центру прокурорів України.

Відкрив науковий захід Лученко Дмитро Валентинович – д.ю.н., професор, проректор з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися:

  • Чернов С.І. доктор наук з державного управління, професор, Президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад»;
  • Ісаков М.Г., д.ю.н., член Наглядової ради НЮУ імені Ярослава Мудрого, Заслужений юрист України;
  • Сімакова-Єфремян Е.Б., д.ю.н., професор, заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені Заслуженого професора М.С.Бокаріуса», Заслужений діяч науки і техніки України;
  • Давиденко І.А., Директор Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України;
  • Мельник С.М., д.ю.н., бригадний генерал юстиції, начальник Війського-юридичного інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого, начальник Харківського гарнізону.

Провідні учені, юристи-практики і експерти у змішаному режимі (дистанційно на онлайн-платформі ZOOM та за безпосередньої участі) обговорили комплекс надзвичайно актуальних для України питань щодо проблем відшкодування шкоди, завданої громадянам внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Результати всебічного і багатоаспектного обговорення, кращий зарубіжний та вітчизняний досвід будуть невдовзі оприлюднені у друкованій та аудіовізуальній формах для широкого загалу зацікавлених осіб та спрямовані до органів державної влади та місцевого самоврядування з метою забезпечення торжества справедливості, невідворотності покарання винних у вчиненні воєнних злочинів та відшкодування моральної та матеріальної шкоди кожному, хто постраждав внаслідок неспровокованої збройної агресії Російської Федерації.

Програма конференції 22 червня 2022 року